allbilservice hjulinställning

Det är mycket viktigt att fordonets 4 hjul är korrekt inställda. Felaktigt inställda hjul motarbetar fordonets naturliga rörelse och orsakar problem med styrningen och gör att däcken slits oregelbundet och i förtid. Dessutom är det jobbigt för föraren att köra en bil med felinställda hjul.

I sin mest grundläggande form innebär en hjulinställning att man justerar vinklarna på fordonets hjul för att se till att hjulets löpriktning överensstämmer med fordonets centrumlinje. Varje hjul har sin egen dynamik (hjullutning, axellutning och däcktå) som specificeras av biltillverkaren.

De vanligaste tecknen på att hjulinställningen på en bil är felaktig är att däcken slits ojämnt eller i förtid, och att bilen drar åt ena eller andra hållet fast du försöker köra rakt fram. Om den här typen av problem uppstår på din bil, beror det troligtvis på att hjulen är felinställda.
Vi kontrollerar hjulinställningen på din bil med hjälp av modern datorutrustning för hjulinställning.

Det bästa är att göra en fyrhjulinställning. Då placerar vi ett instrument på varje hjul och mäter fordonsdynamiken på alla fyra hjulen. På moderna bilar går det ofta att justera bakhjulsinställningen, men även på bilar som inte har bakhjulsjustering kan vi identifiera eventuella bakhjulsrelaterade problem och kompensera dessa med framhjulsjusteringar. Tvåhjulinställningen (endast framhjulen justeras efter centrumlinjen) har numer blivit omodern.

Däckleverantörer

mekonomenlogo Sv

amring logo

 

Öppettider

Mån-Tors kl. 08-17
Fredag kl. 08-16
Lunchstängt
kl. 13-14

Semesterstängt
v 28-31

Kontakta oss!

Allbilservice i Värnamo AB
Birgerjarlsgatan 5
331 40 Värnamo
Tel: 0370-187 40
Fax: 0370-187 20
info@allbilservice.nu